Orquesta Poder Latino

Poder Latino betekent Latijns-Amerikaanse kracht. En dat is precies wat dit orkest uitstraalt. De opzwepende Latijns-Amerikaanse salsamuziek en spetterende show die deze band neerzet bieden een garantie voor een fantastisch feest waar volop gedanst wordt.

Sinds de oprichting van Orquesta Poder Latino in 2002, inmiddels meer dan 20 jaar geleden, is de band uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Latin/Salsa orkesten van de Benelux, met succesvolle optredens zoals Polé Polé festival Gent/Duinbergen, Fiësta Del Sol, jazzfestivals in Breda, Eindhoven, Delft, Oisterwijk en Helmond, Pre-Party Zomercarnaval Rotterdam, Heineken Music Hall, Afro-Latino Festival, Park festival Oosterhout, Zomerfeesten Eppegem , Kasteeltuin Concerten Helmond, Theater Orpheus Apeldoorn.

Poder Latino bestaat uit maar liefst 12 muzikanten. De bandleden komen uit allerlei windstreken waaronder Nederland, Curaçao, Dominicaanse Republiek en Spanje. De strakke ritmesectie bestaande uit drums, conga’s, bongo’s, campana en tambora vormen de basis van de stevige Latino-sound, samen met de piano, basgitaar en gitaar. De zangers zijn ware entertainers die elke feest op gang krijgen en van een èchte Caribische sfeer voorzien. Als kersje op de taart is er dan nog de super strakke 4-koppige blazerssectie.

Op  het repertoire staan verschillende stijlen zoals Salsa, Merenque, Bachata, Zouk, Kizomba, Reggaeton, Montuno en Bolero.  Het repertoire wordt continue aangevuld met nieuwe stukken en up to date gehouden, zodat u keer op keer kunt genieten van een nieuwe show.